keskiviikko 7. marraskuuta 2007

syyskeittoa ja aurinkosalaattia




Syyspäivän kunniaksi nuorimmainen keksi, että tänään syödään jälkiruuaksi hedelmäsalaattia. Hieno idea, lähikaupan hedelmätarjonta on hurmaava, erityisesti ananas ja appelsiinit täydellisen kypsiä, mehukkaita ja makeita. Valmis salaatti loisti kuin aurinko iltahämyisässä keittiössämme.

Aurinkosalaatti, 4 hlö:lle
Puolikas ananasta
banaani
2 appelsiinia
pari omenaa
4 dl viinirypäleitä

Ja eikun pilkota ja nakata tarjoiluastiaan.


Pääruuaksi pöytään nostettiin perheen kestosuosikki, jauhelihakeitto jota ei mitkään amerikanherkut ohita. Tässä resepti josta viiden hengen perheessä riittää ruokaa pariksi päivää.

Keittojen kunkku, eli arkinen jauhelihakeitto
2 litraa vettä
3 lihaliemikuutiota tai fondia
n. kilo perunoita
purjo
pala palsternakkaa
pala juuriselleriä
2-3 porkkanaa
500 g jauhelihaa, vähärasvainen kelpaa mainiosti
persiljaa
5-6 maustepippuria

Kiehauta vesi ja lisää liemikuutiot, pilkottu peruna ja muut juurekset, purjo, maustepippurit ja kourallinen persilja. Lisää jauheliha ja anna keiton porista vähintään puoli tuntia, mieluusti vielä pidempään jos aika ja hermot antaa myöten. Koristele lopulla persiljalla hetkeä ennen kuin nostat keiton pöytään. Ja keiton makuu muuten vain syvenee vuorokaudessa kuten muidenkin lihakeittojen ja -patojen, kerrassaan hieno syy tehdä kerralla isompi määrä!

Ei kommentteja: