torstai 15. marraskuuta 2007

Se aiemmin luvattu risottoresepti


Hyvät ihmiset, syökää useammin risottoa. Ei siitä syksyinen ruoka parane. Ajatelkaa, että tämä kermaisenpehmeä pohjoisitalialainen herkku sopii yhtä hyvin kiireiseen laspiperhearkeen kuin juhlavimpiin tilaisuuksiin. Ja sen valmistaminen on helppoa kuin mikä.
Pahoittelen, että unohdin ottaa kuvan valmista risotosta, lataan sen jahka olen ottanut sen ensiksi :)mihin voi mennä vielä tovi. Sillä välin saatte lohduttautua kuvalla jonka napsasin keitoksen alkuvaiheessa.
Ja huom: tätä reseptiä voitte sitten säveltää ties mihin suuntaan lisäämällä esim. keitettyä, tuoretta parsaa tai vaikkapa paistettua pekonia.
No, mitäs vielä kuhnaatte, kauppaan siitä ostamaan riisiä, ei siis mitään sen seitsemään suuntaan lentävää uncle bensiä, vaan aitoa italialaista risottoriisiä!

4 dl risottoriisiä
1 l kanalientä t. fondia
1-2 dl raastettua parmesanjuustoa
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 valkosipulinkynttä
0,5 dl silputtua persiljaa
nokare voita
suolaa maun mukaan

Kiehauta kanaliemi ja lisää siihen viini. Pidä kuumana muttei kiehuvana. Kuullota varovasti valkosipulit voissa persiljan kanssa (se tuoksu!). Kuullota myös riisi 3-4 minuuttia, mutta älä anna missään tapauksessa ruskistua tai palaa. Lisää joukkoon soppakauhallinen tai kaksi kanalientä ja anna imeytä riisiin sitä säännöllisin väliajoin puukauhalla sekoittaen. Lisää nestettä sitä mukaan kun edellinen satsi on imeytynyt ja sekoittele. Kun viimeinen satsi on ladattu alkaa risotto olla valmista, aikaa on kulunut noin 25 minuuttia. Tarkista suola. Sekoita joukkoon lopuksi juusto.

Risoton tulee näyttää ja maistua kermaiselta. Jos lisäät joukkoon parsaa tms, tee se keitoksen loppuvaiheessa niin, että lisäkkeet kuumenevat, mutta eivä löpsäänny. Tarjoile risotto pääruokana 4-5 hlö tai lisukeena esimerkiksi grillatun lohen kanssa, kuten tein eilen. Silloin pöydässä istui kuusi aikuista ja yksi vähäruokainen kuumeinen lapsi : )

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No niin monitoimikone! Tämähän on hieno sivusto ja eritoten tuo risotto-ohje tulee tarpeeseen. Katselin eilen italialaisen Julian kokkausohjelmaa, jossa teki juuri tätä samaa risottoa. Laittoi päälle tryffelilastuja.t.meppu

Pibu ja Tinde kirjoitti...

heippa, joo me olemme myös rakastuttu risottoon -miksi sitä ei ole tehd useammin mietin joka kerta, tehdään melkein samalla ohjeella. usein siihen laitetaan myös sieniä, niitä onneksi saatiin tänä syksynä koko pakastin täyteen. Tuo sinun artisokka resepti vaikutti myös mukavalta, jotain artisokasta on pitänyt kokeilla jo pitkään.
Kiva blogi sinulla, Tinde

Wannabe Martha Stewart kirjoitti...

Kiitos kehuista, latkin ne itseeni kehräten! Ja sienet risotossa, mmm... Toivottavast joulupukki tuo niitä kuivattuna minullekin tänä vuonna.